Klar for avreise - Ghana (Nanna)

Klar for avreise - GhanaNå nærmer det seg avreise for Ghana! Om akkurat 20 dager sitter jeg på flyet på vei mot Afrika. Jeg kan ikke tro hvor fort tiden går, husker dagen vi bestilte billetten som var det i går. Gleder meg veldig til å få oppleve noe nytt og dra til et sted jeg aldri har vært før. For meg som er så glad i å reise til nye steder, blir det veldig stort for meg. Jeg har aldri vært så langt borte hjemmefra, vanligvis har vi bare dratt på ferie til plasser som Spania, Tyrkia og Kreta. Det kommer til å bli helt fantastisk selv om jeg sikkert møter noen utfordringer på veien. Katinka (henne jeg skal reise med) er ganske sikker på at jeg kommer til å få kultursjokk fordi det er så mye annerledes enn her i Norge. Jeg blir sikkert vant til kulturen etterhvert, men maten blir vel den største utfordringen. Har hørt mye bra om afrikansk mat og mange mener afrikanere er ganske flinke, men er fortsatt litt skeptisk til det, haha

Til dere som lurer på hva jeg skal gjøre i Ghana en måned, skal jeg skrive litt om det her; Jeg skal jobbe frivillig på en skole for fattige barn mellom 3-15 år. De har ikke råd til å betale for å gå på skolen, så derfor har organisasjon Future leaders en skole der barna kan gå gratis på skole og bli undervist av frivillige, og selvfølgelig noen av lokale lærene. Jeg skal reise med en venninne av mamma, Katinka, og vi skal bo rett ved siden av skolen hos en hyggelig familie. Vi skal jobbe fra 9 til 14 om ikke jeg husker helt feil, og ellers skal vi dra på forskjellige utflukter og kose oss. Men som sagt blir nok ikke dette her bare avslapping og kos, uansett kommer det til å bli en opplevelse for livet! 

I forrige uke var vi på Reiseklinikken i Oslo for å ta vaksiner. Katinka var i Ghana i fjor, så hun trengte ikke noe mer enn én. Jeg derimot måtte ta i alt fire vaksiner, i tillegg til to drikkevaksiner som jeg fikk med meg hjem. Det var ikke like ille som jeg trodde, det var først etter noen timer jeg fikk vondt. Eller, vondt og vondt.. Jeg ble utrolig støl og plutselig følte jeg at nesten hele armen var lammet slik at jeg ikke klarte å løfte på den. I tillegg til fire sprøyter, måtte jeg også ta en drikkevaksine når jeg kom hjem. For å være ærlig; den er ikke like ille som folk skal få det til, haha. Den smakte ikke noe ille, men jeg ble ganske dårlig og fikk feber etterpå. 20 juni skal jeg tilbake på Reiseklikken og ta den siste sprøyten før avreise. 

Jeg tenker å ha en spørsmålsrunde, så hvis det er noe dere lurer på rundt avreise, vaksiner eller noe praktisk er det bare å spørre i vei. Jeg svarer på spørsmålene en gang i neste uke, og så blir det vel enda en etter Ghana. Da blir det lettere for meg å svare på spørsmål siden jeg har vært der. I tillegg til spørsmålsrunder tenker jeg å lage en "Ghana-guide" om spennende steder man burde oppleve osv.


Er det noe du lurer på?


 • Julie

  07.06.2014 kl.23:19
  Skal du betale for hele reisen selv?

  Hvor mye koster det å bo hos vertsfamilie?

  07.06.2014 kl.23:21
  Har hørt det er veldig langt til Afrika, hvor mange timer må du fly?

  Hvilken by i Ghana skal du dra til?

  katinka

  07.06.2014 kl.23:31
  ha ha jeg slapp unna med 1 sprøyte glad bare tok 1 . blir så bra med 1 måned i ghana gleder meg til å dra nedover igjen .
  07.06.2014 kl.23:33
  Kos deg masse :)
  08.06.2014 kl.00:38
  Så spennende!:) Skal selv til Afrika i år, til høsten, i regi av folkehøgskolen jeg skal på! Vet ikke helt hvor vi skal enda, men er hvertfall ikke Ghana som deg :) Du må kose deg masse hvertfall!
  08.06.2014 kl.02:27
  Ååh, så sykt gøy! du må kose deg utrolig mye!
  08.06.2014 kl.15:04
  Åh, det høres utrolig spennende ut! Hvor lenge skal du være borte? Kos deg videre i dag:)
  08.06.2014 kl.15:13
  Så spennende! Kos deg alt du bare klarer. God tur! :-)

  08.06.2014 kl.18:34
  Hvor gammel er hun du skal reise med? Hvor lenge skal du være borte?:)

  Høres kjempespennende ut!!


  Skriv en ny kommentar

  Design: Ina Anjuta
  hits