This isn't a goodbye, but see you later (Nanna)

This isn't a goodbye, but see you laterJeg vet ikke om jeg skal le etter gråte fordi jeg har overlevd fire uker uten varmt vann, eller fordi mitt livs største opplevelse tar slutt nå. Jeg har opplevd noe helt unikt som mange andre på min alder ikke har gjort. Dette har vært en tur med både oppturer, nedturer og alt som hører til. Jeg sitter igjen med litt blandet følelser i kroppen. Gleder meg til å komme hjem til venner og familie, mens jeg på samme tid gruer meg for å ta et siste farvel med de herlige, afrikanere som jeg har blitt kjent med!

Hvis jeg hadde blitt spurt i fjor om jeg ville bli med, hadde svaret blitt nei. Jeg hadde rett og slett ikke sett for meg at jeg skulle ende opp her i så tidlig en alder. Afrika er et tøft land og man ser ofte mennesker som sliter, magre hunder som ikke har lenge igjen å leve og barna som har stygge arr/sår på kroppen. Det får meg til å stoppe opp og tenke over hvor bra vi har det i Norge, og hvor store forskjeller det finnes her i verden. Vi bor som sagt i et av de fattige strøkene i Ghana, så jeg vet ikke hvordan de «rike» har det. De har andre problemer enn vi har i Norge. Her blir barna slått over fingrene med en linjal hvis de gjør noe feil på skolen. Det hadde aldri skjedd i Norge, men til tross for det har barna veldig mye respekt for de voksne på skolen. Vi har snakket med flere som mener at det hjelper å slå barn hvis de gjør noe feil, fordi da mener de at barna slutter med det. Det blir jo helt feil, og det er tøft å se hvordan noen av barna har det, men mesteparten av alle barna på skolen har det bra. De får mat og vann daglig, med hjelp fra skolen. Billa som eier skolen, gir klær og penger til familier som han vet sliter, og nå har skolen såpass mye penger at de kan gi barna lunsj hver dag. Det var ikke sånn i fjor, men det er veldig bra å høre at det har blitt bedre på et år! Det viser jo hvordan det går framover for denne skolen.

 Det har vært tøft, men denne turen har gjort meg sterkere og jeg er veldig takknemlig for å ha hatt muligheten til å oppleve så mye denne sommeren. Det har vært spennende å gå fra den normale hverdagen og til dette, men det skal bli godt å komme seg hjem til trygge Norge med nye minner og opplevelser i bagasjen. 

Jeg har vært så heldig å få være med disse energi bombene hele sommerferien, og selv om det er trist å dra fra de skal det bli godt å komme seg hjem.


 • 26.07.2014 kl.16:36
  Du er utrolig heldig som har fått være med på noe slikt! Selv har jeg veldig lyst!! :-)
  26.07.2014 kl.17:19
  heldiggris :-)
  27.07.2014 kl.19:32
  Du er heldig, har veldig lyst til å oppleve slike ting selv :)


  Skriv en ny kommentar

  Design: Ina Anjuta
  hits