Ut på tur i Afrika (Nanna)

Ut på tur i AfrikaVår siste helg i Ghana ble brukt på å dra til et av Ghanas største vannfall, se på aper og besøke fadderbarna til Katinka. Vi har gjort mye på få dager og er rett og slett helt utslitte nå, men vi har fått oppleve mye mens vi har hatt det kjempe fint her i Ghana! Heldigvis er det fem dager igjen før vi drar tilbake til Norge. Gruer meg til å si ha det til de afrikanske folkene som jeg har blitt kjent med, på samme tid som jeg gleder meg til å komme hjem til hverdagen (og  lommeboka til mamma og pappa. Det er dyrt når man skal betale alt selv skal jeg si dere :P). Kjenner jeg begynner å bli lei av maten her, spesielt brød og kylling, meeen Ghana har verdens beste mango så jeg overlever nok!

Torsdag morgen dro vi bort til kontoret der vi skulle møte noen folk fra Plan som skulle kjøre oss til Hohee. Det var en lang tur på hele 5 timer før vi kom oss fram til hotellet. Der spiste vi lunsj før vi dro videre lengre opp over til det ene fadderbarnet. Da vi kom til landsbyen skulle vi møte høvdingen som skulle «godkjenne» oss før vi fikk dra til fadderbarnet. Det var greit å høre på høvdingen bable i de første to minuttene, men etter hvert blir det vanskelig å henge i. Vi skjønte jo ingenting av hva han sa, men smilte mens vi prøvde å nikke og si takk hver gang han sa velkommen på ghanansk. Etterpå dro vi til fadderbarnet og møtte hele familien som ga oss bananer, appelsiner og? kokosnøtt. Æsj, dette er første og siste gangen jeg har drukket fra en kokosnøtt. Her i Ghana er det veldig uhøflig å ikke spise/drikke opp det du får, så her var det bare å sette på det kunstige smilet for så å drikke opp hele dritten. Ikke nok med at jeg skulle drikke det som var oppi kokosnøtten, jeg ble også tilbudt å spise frukten som var inni kokosnøtten. Jeg har alltid trodd at det som var inni var hardt, men der tok jeg jammen feil. Det var mykt, klissete og smakte ingenting, men likevel var konsistensen så rar at det ble ekkelt. Haha, føler jeg klager ganske mye nå, men det er ikke alt som er like bra med Ghana. Etter vi var ferdig med å være med fadderbarnet og familien dro vi tilbake til hotellet. Vi var ganske slitne begge to, så vi slappet av på kvelden og la oss tidlig.

Dagen etter sto vi opp halv åtte og gikk for å spise frokost ti over åtte fordi vi ble hentet ni. Det var rett før vi ikke hadde rukket det, og vi måtte bare kaste i oss maten og løpe til rommet for å pakke ferdig. De brukte 40 min(!) om å lage maten, altså omelett og brød. Folk i Ghana er kjent for å være treige, og det har jeg hvert fall fått bekreftet mens jeg har vært her! Vel vel, vi kom oss i bilen og kjørte mot det andre fadderbarnet. Det skjedde mye av det samme som på fredagen (bortsett fra at det er to forskjellige fadderbarn), men her tok det liiiitt lengre tid siden vi ikke bare skulle hilse på en, men sju høvdinger. Det var ganske morsomt å oppleve det å dra til en landsby i Afrika for å besøke et fadderbarn da, det er ikke mange som får oppleve det. Vi fikk forresten et fint armbånd av familien, men har lagt det ned i kofferten fordi det er så tungt å ha på. Må kanskje legge det i håndbagasjen så det ikke blir overvekt i kofferten, haha, nei da.


Etter besøket ved fadderbarnet ble vi kjørt til det nye hotellet som ligger ved Wli vannfallet. Det er et av Ghanas største vannfall, og etter vi hadde lagt fra oss tingene dro vi dit. Katinka sa med en gang at vi skulle gå til upperfall i stedet for lowerfall, men vi måtte snu på veien opp fordi en viss person ga opp, haha. Det var altså ikke meg, så dere kan jo gjette hvem :P Jeg var ganske sliten jeg også da siden det bare var klatring oppover, men jeg var ikke den som ga opp først haha. Vi hadde med oss en guide fra starten, men plutselig var det en til som gikk med oss. Han var en pain in the ass, og det var flere ganger vi holdt på å bli gale! I stedet dro vi til lowerfall og tok noen fine bilder, det var helt magisk der så jeg lurer veldig på hvordan upperfall er. På kvelden var det et danseshow på hotellet som vi så på. Det er litt rart hvor mye forskjell det er på dansingen her i Afrika, men det var gøy å se på!

På lørdag sto vi opp tidlig, spiste frokost og dro av gårde mot Monkey centary. Åååå, tror aldri jeg har hatt det så gøy! Det er virkelig noe av det morsomste jeg har gjort i hele livet mitt. Haha, jeg har jo alltid drømt om å møte aper, og når jeg var liten var apen favoritt dyret mitt. Det var helt magisk, men litt skremmende på starten fordi apene var så ville. Det var ikke noen park, men mer en skog der apene lever. De lever fritt ute i skogen, men har blitt så vant til mennesker at man kan gi de bananer og leke med dem. Dette var altså en opplevelse for livet, og jeg gleder meg masse til å dra tilbake dit om to år. Etter apebesøket kjørte vi trotro i 5 timer for å komme tilbake til Accra.

Det er utrolig godt å være tilbake i Accra, kjenner jeg har savnet det selv om vi bare var borte tre dager. Med en gang Richard så han kom han løpende mot meg og sa; «I missed you». <3 Senere fikk jeg også høre fra hun jenta som bor her at hun savnet meg. Hehe, barna er så herlige! Kommer til å savne de når vi drar tilbake til Norge. 

 

Her kommer det noen av bildene fra helgen, men legger ut de fra vannfallet og apeparken i et eget innlegg så det ikke blir alt for mye bilder på en gang!


 • 26.07.2014 kl.20:32
  Oii, det virker som en utrolig opplevelse!
  26.07.2014 kl.20:56
  Virker som du har en fantastisk og spesiell opplevelse! HAr veldig lyst og dra til Afrika sin jeg har slektninger der!
  27.07.2014 kl.01:45
  For en tur! Takk for at du deler dette med oss! :)
  27.07.2014 kl.19:50
  Du er vel heldig du!:)


  Skriv en ny kommentar

  Design: Ina Anjuta
  hits