Nanna -

Dag 2 i GhanaNoe som har overrasket meg veldig, og som fortsatt er overraskende er at alle barna som lever her er glade. De afrikanske barna smiler og ler på alle tider av døgnet, uansett hvor sultne eller trøtte de er. Her ser man aldri et barn uten et smilende ansikt, det er det som er så utrolig bra med Afrika. Ofte lurer jeg på om de gjør det fordi vi er de eneste hvite i hele området, haha En annen stor forskjell mellom Norge og Ghana er at barna er høflige. Aldri har jeg sett så hjelpsomme og høflige barn før.. Jeg er ganske sikker på at ikke jeg var sånn som liten, haha. Barna hjelper til med å vaske klær, eller det vil si; barna vasker klærne (for hånd) i stedet for de voksne. Jeg har aldri i mitt liv vasket før, så det kan bli en utfordring for meg å vaske klærne her. 

Dagen i dag startet med regn.. regn.. og atter regn. Det har regnet til nå, men ser ut som om det gir seg snart. Får håpe det siden vi hadde planlagt en rolig dag ved bassenget før skoledagen i morgen, men man får det ikke alltid som man vil ha det. Selv om det regner er det fortsatt 26 grader da, så det er ikke ille. Nå har vi akkurat vært å hoppe i tau med barna og snart er det lunsj. Det er utrolig gøy å være med barna her fordi alle er så inkluderende, i hvertfall med tanke på vi er hvite og noen av de aldri har sett sånne folk før. Barna driver å sier Madam til oss hver gang de snakker med oss, har sikkert blitt kalt det hundretjue ganger i løpet av dagen. Det er jo ikke noe slemt selv om jeg synes Madam høres litt gammelt ut, haha:). De sier det av ren respekt og fordi vi er eldre enn dem, og da er det vel greit.

Blogges senere! Håper alle får en fin sommer!

 • Dag 1 i Ghana  Denne dagen kan ikke bli beskrevet som annet enn perfekt, selv om døgnet er snudd på hodet og jeg er trøtt som faen. Jeg kan gjerne være ærlig å si at den første tanken som slo meg når vi kjørte gjennom slumområdene, var; «You got to be kidding with me», men den endret seg fort i løpet av noen minutter. Det første som møtte oss da vi kom til skolen var hyggelige folk, og glade barn som sprang rundt i området klokka åtte på morningen. Vi som er vant til at hele familien ligger og snorker til ti på morningen, fikk oss et annerledes syn da vi både så barn som lekte, gikk med krukker på hodet og folk som jogget langs veien. Det som har overrasket meg mest til nå er nok trafikken deres. De har hverken fortau eller veiskille som viser hvilke side bilene skal kjøre i, nei her kjører de som det passer seg. Selv folkene på gaten er nært å bli truffet av bilen når de går langs gaten i hele Accra, og ikke minst barna som leker i veikanten. I tillegg er det trafikk kaos overalt uansett hvor man drar.

  Til tross for trafikk kaoset er Ghana veldig fin. Som jeg har nevnt før og sikkert kommer til å nevne flere tusen ganger mens jeg er her, er folkene veldig hyggelige. De prater om alt mellom himmel og jord, og barna kommer bort og klemmer deg som om de alltid har kjent deg. Det har skjedd flere ganger i dag at barna kommer bakfra og holder deg for øynene fordi du skal gjette hvem det er (som selvfølgelig er umulig å huske på), men etter hvert blir man vel vant til det. Barna er veldig fotogene og glade for kameraet, så her har det blitt knipset bilder i massevis.

  Nå har jeg ikke skrevet så mye om dagen, men det er ikke det viktigste for å få fram at jeg gleder meg kjempe masse til de neste fire ukene og at jeg digger Ghana. Til dere som likevel vil ha oppsummering av dagens hendelser: flyplassen, trafikk kaos, tusenvis av klem, Accra og nye venner. Har faktisk fått meg en del nye venner, haha. Overraskende nok finner alle i nabolaget på noe sammen uansett hvor gamle de er. De jeg har vært med i dag er vel fra 5 ? 16 år, og alle i samme gjengen. Forresten skjedde det noe forferdelig, og ikke minst flaut for Katinka og meg etter middagen. Vi fant ut at vi hadde glemt igjen nøkkelen til rommet, så den lå altså innelåst på rommet. Hvor smart går det an å bli? Kokken Bernard var løsningen vår! Han hadde en ekstra nøkkel i tilfelle vi skulle miste vår, men han hadde dratt til byen. Tror dere ikke mannen var så snill å kjøre hele veien tilbake bare for å låse opp. Snakk om hyggelige folk! Jeg hadde en følelse av at han kanskje ville bli sur og oppgitt, men blid som han er kom han smilende mot oss med en nøkkel i hånda. Takk gud for at det finnes mennesker som han.
   

 • Bildedryss  Som dere kanskje har fått med dere hadde jeg en veldig koselig lunsj med jentene på onsdag. Vi koste oss noen timer med lunsj, brownies, photoshoot og iskrem. I tillegg var været strålende og sola sto høyt på himmelen, så det kunne ikke vært bedre! Jeg kommer til å savne disse jentene utrolig mye når vi begynner på forskjellige skoler etter sommeren, men det er heldigvis ikke lenge til vi møtes igjen Her kommer et lite bildedryss fra lunsjen:

  Fikk denne veldig søte pandaen av Wegatha fordi jeg flytter til Danmark etter sommerferien. Tusen takk snille deg!
 • Dagens antrekk #250614  //Kjole fra Spania

 • Afrika, here I come  Kofferten er pakket. Kameraet er ladet. Den første malariapillen er svelget, og reisefeberen har ankommet for fullt. Jeg er nå klar for å dra til Ghana, og gleder meg som en liten unge! Jeg kan ikke love noe bra blogging hele tiden fordi nettet gjør som det vil; kommer, forsvinner og kommer tilbake. Likevel skal jeg prøve å få til å blogge hver dag, hvis ikke nettet går bort. Straks skal jeg dra til flyplassen for å vente i noen timer før flyet går mot London. Nå er det ikke mange timer igjen til jeg sitter på flyet mot Afrika.

 • gifs  Image and video hosting by TinyPic

  Image and video hosting by TinyPic

 • Lunsj med jentene  Nå holder jeg og Linnea på å fikse oss ferdig til gjestene kommer. Jentene kommer på lunsj om en liten times tid så har egentlig ikke mye tid på meg. Jeg drar til Ghana på fredag så dette blir en liten avslutning for de i gjengen som fortsatt er hjemme daa:) Det blir hvertfall kjempe koselig! Dagens antrekk kommer senere, nå må jeg logge av pcen og hjelpe Linnea med maten.

 • Dagens antrekk #240614  //Shorts fra Cubus //T-skjorte fra Mormor //Sko fra DNA

 • #threedays  Tre dager igjen til Afrika!

  Reisefeberen er ankommet for fullt og jeg er nesten ferdig pakket for Ghana. Det blir utrolig deilig å komme seg bort fra kalde Norge en liten stund og bare nyte varmen, er så kaldt for tiden at jeg faktisk går med kosesokker og joggebukse. I forhold til temperaturen i Norge er det 28 grader i Ghana, litt sykt å tenke på. Nå tenker jeg å pakke litt før jeg skal fikse noen få ting til lunsjen i morgen. Linnea skal overnatte i kveld så det blir veldig koselig! Jeg anbefaler alle som er interessert i sying å sjekke ut bloggen hennes HER.

  Skal du gjøre noe gøy i sommer?

 • Just do it  Nå drar jeg straks avgårde for å få unnagjort dagens første treningsøkt. Jeg har planlagt to treningøkter i dag, en steptime i dag tidlig og en steptime i kveld. Har sykt mye motivasjon for tiden og får ikke trent i Ghana så da skal jeg trene litt ekstra fram til fredag. Det kan bli spennende å se hvor mye kondisjon og muskler jeg har mistet når jeg kommer hjem fra Ghana, hadde kommet skikkelig inn i styrketreningen så føler det er litt bortkastet nå. Har gitt opp alt av styrketrening akkurat nå og fokusere heller på kondisjonstrening og morsomme gruppetimer. Vi skal jo gå ganske mye i Ghana, og skal begynne på treningen med en gang jeg kommer hjem så det går nok fint. Nå drar jeg på trening og så blogges vi senere!

  Skal du trene idag, isåfall hva?

 • Dagens antrekk #210614 • Magisk kyllingsuppe  I går kveld var vi på matkurs hos Yumelda. For en stund siden spiste vi nydelig kyllingsuppe hos henne og i går lærte hun oss å lage den. Skulle ønske jeg var like flink til å lage asiasisk mat som henne. Den kyllingsuppen er helt magisk! Nå har jeg altså lært meg å lage asiasisk kyllingsuppe så tenker å prøve meg på det en gang i neste uke. Nå holder jeg på å skrive pakke liste til Ghana. Det er ganske vanskelig å finne ut hva man skal ha med og ikke ha med, men satser på mamma hjelper meg når hun kommer tilbake fra flyplassen. Sofie drar til Danmark og er borte til starten av august, så nå er jeg ene barn resten av sommerferie, haha:)
 • Feeling like a princess • Be happy


 • Kveldens antrekk #190614  Det var litt rart lys ute i går kveld, men her ser dere hvertfall et bilde med den riktige fargen på kjolen. Bildet er i veldig dårlig kvalitet fordi det er tatt fra facebook, men det får bare gå denne gangen:

  Her kommer bildene fra antrekket som vi tok ute. Jeg tok av meg skoene fordi jeg hadde så vondt i føttene og det var vått på bakken, så da måtte jeg gå uten sokker. Haha, sorry på forhånd hvis dere ser de stygge tærne mine, men følte ikke bildene ble bra hvis ikke jeg tok med alt :P

  Image and video hosting by TinyPic

  //Kjole fra Tyrkia //Sko fra Dinsko

 • Vitnemålsutdeling  Kvelden i går var fylt med latter, tårer, gråting og enda mer latter. For en morsom kveld! Vi hadde vitnemålsutdeling og før det var det avslutning med klassen. Vi kom på skolen for å møtes med klassen halv annen time før og gjorde mye morsomt. Etterpå var det vitnemålsutdeling med musikk og greier. Ikke fordi det var så veldig spennende, men var koselig å avslutte ungdomsskolen på den måten da. Det varte i nesten to timer. Trodde føttene mine skulle falle av så vondt jeg hadde, haha. Neste gang må jeg lære meg å gå i de høye skoene en dag eller to før, men hadde sykt dårlig tid så da bare slang jeg de første skoene jeg fant ned i baggen. Det var som sagt en veldig koselig kveld, men nå er jeg veldig glad for å ha sommerferie. Var så lei av skolen på slutten at jeg trodde den aldri skulle ta slutt, men det gjorde den heldigvis! Etter vitnemålsutdelingen sa vi hade til lærerene, folkene og gjengen. Det var veldig trist å si hade til gjengen siden det er så mange som jeg ikke får sett før sommeren er over, men satser på å se mange av dem neste uke. Etterpå dro vi til Linnea og tok hundrevis av bilder før vi sa hade til Francisca som dro til USA i dag tidlig. Hun er borte i hele 5 uker, men jeg drar snart til Ghana og Linnea til Sverige, så vi får møtes igjen når vi kommer tilbake:)

  Nå er det sommerferie og denne sommeren skal bli helt fantastisk!

 • Under 24 timer igjen...  Hei hei! Tenkte bare å stikke en tur innom bloggen før jeg drar på skolen. Det er vitnemålsutdeling i kveld, men først skal klassen samles og gjøre litt av hvert. I morgen er jeg ferdig med ungdomsskolen! Det er litt uvirkelig å tenke på i og med tiden har gått utrolig fort. Jeg husker første dagen på ungdomsskolen der alt var skikkelig kleint og alle var fjortisser som gikk med et tonn maskara. Den tiden var likevel utrolig koselig fordi vi ble kjent med nye folk som betyr veldig mye den dagen i dag. Jeg kommer til å savne folkene i gjengen, men for min del er det ikke så veldig trist å slutte på ungdomsskolen, fordi jeg vet jeg kommer til å møte folkene snart. Hvis jeg skal være helt ærlig gleder jeg meg til å komme bort fra skolen og ikke minst lærene. Skolen er ikke noe særlig å skryte av, og jeg synes ikke lærene var spesielt flinke heller. Der imot har jeg møtt noen fantastiske mennesker som jeg er veldig glad i, så det gjør vel opp for lærene og selve skolen. 

  Nå skal jeg slutte å skrive noe mer om skolen, for snart er det sommerferie! Denne sommeren skal bli helt fantastisk og jeg gleder meg masse til å bli kjent med nye folk og oppleve nye ting. Jeg må nesten bare logge av pcen nå fordi vi drar snart. Legger til et bilde på slutten som beskriver humøret mitt om et par timer. Ha en fin kveld dere, og lykke til dere som skal på vitnemålsutdeling! • Dagens antrekk #190614  //Singlett fra Hollister //Vest fra New Yorker //Veske fra LV //Solbriller fra Rayban

 • Sommerfest  Nå kommer det et lite bildedryss fra sommerfesten vi hadde hos Linnea på søndag. Det var veldig gøy og tiden fløy avgårde. Vi spiste god tapas og koste oss i flere timer med prating, dansing og kubbespill. Det blir rart når vi skilles etter sommeren, men da får vi bare ha enda flere koselig jentekvelder!

 • Almost done  1 DAG IGJEN AV UNGDOMSSKOLEN! I morgen er siste dagen på ungdomsskolen og er vi ferdig. Den siste uken har føles som en evighet, men likevel har alt gått så fort. Hvis jeg skal si det, gleder jeg meg veldig til å komme meg bort fra skolen en stund, før jeg skal tilbake på skolebenken i august. Men jeg håper og tror at skolegangen blir gøy framover! I morgen skal vi være èn time på skolen og på kvelden er det avslutning og vitnemålsutdeling. 

  I dag skal jeg være med beste jentene og senere blir det jentekveld og overnatting. Dette blir den siste gangen vi overnatter alle tre på en stund fordi Francisca drar til USA på fredag, heldig grisen. Den første uken av sommerferien skal brukes på trening med beste Linnea og pakking til Ghana. Omg, tenk at det bare er 10 dager igjen og så sitter jeg på flyet mot Ghana. Håper tiden kommer til å gå super fort! Gleder meg utrolig mye:)

  Skal du gjøre noe gøy i sommerferien?

   

 • Svar på spørsmål: Ghana  Nå skal jeg svare på de spørsmålene som har kommet inn om reisen til Ghana. Det kom inn en del spørsmål, men det var mye av det samme så håper alle spørsmålene blir besvart.

  Hvor mye koster det å bo hos vertsfamilien?
  Vertsfamilie og vertsfamilie.. Det er vel mer en familie som bor på skolen vi skal bo hos. Det koster 6000 kr. for en måned og alle måltider er innkludert i prisen hele måneden, pluss vann. 

  Hvilken by i Ghana skal du dra til?
  Vi drar til Accra, en av de mest kjente byene i Ghana.


  Hvor lenge skal du være borte?
  Vi skal som sagt være i Afrika rundt en måned, og så bruker vi noen dager på å komme oss fram og tilbake med flyet. Det tar vel 17 timer å fly hvis ikke jeg husker helt feil, men vi skal mellomlande i Hitro som ligger i London og være der i noen timer før flyet går videre til Afrika.

  Skal du betale for hele reisen selv?
  Nei, jeg er så heldig at foreldrene mine betaler det meste. Jeg har selv betalt 6000 kr. for oppholdet mens mamma og pappa har betalt for flybilletten, vaksiner, myggnett osv. så jeg har betalt ganske lite selv. Jeg skal selv ta med lommepenger, men har fått penger av mamma og pappa også til klær jeg trengte til Ghana og lommepenger.

  Hvilke steder skal dere dra?
  Vi tar det som det kommer. Har ikke planlagt noen spesielle turer annet enn at vi skal besøke fadderbarna til Katinka, men det blir nok noen flere spennende utflukter. Jeg har veldig lyst å dra på safari for å se på ville dyr, men vi får se hvor mye vi rekker:)

  Hvor mye lommepenger skal du ta med?
  Alt er ganske billig i Afrika og tenker ikke å shoppe så mye, men jeg kommer til å bruke mest penger på utflukter. Jeg skal ta med rundt 4000 kr. på bankkortet, men tror ikke jeg kommer til å bruke så mye i og med at det meste er betalt.
 • Just do it  For en kort og intensiv treningsøkt vi hadde i dag! Jeg dro med Linnea på SATS rett etter skolen for å trene litt, og vi jammen meg ikke noe mer enn 13 min. Snakk om en kort treningsøkt, haha Dette er den korteste treningsøkten jeg noen gang har vært med på. Vi kjørte intervall trening på starten og mens Linnea styrketrente, fortsatte jeg med litt jogging. Det ble til 2,5 km på tredemølla og så var vi ferdig trent for i dag. Mange lurer på hvilke slags intervaller jeg kjører og hvor mye stigning jeg løper på. I og med at jeg har hatt skade på kneet bruker jeg alltid å ha 0,5 på stigning, uansett om jeg går, jogger eller springer. De gangene jeg powerwalker setter jeg på alt fra 4 - 15 i stigning sånn at det blir oppover bakke. Da går jeg som regel på 7 - 7,3 i hastighet.

  Når jeg kjører intervaller, løper jeg på alt fra 13,5 - 15 avhengig av hvor fort jeg orker å løpe den dagen, og da springer jeg 20 sekunder, har 10 sekunder pause, springer 20 sekunder, 10 sekunder pause osv. Da tar jeg som regel 8x4 eller 10x4. Håper dere fikk svar på noen av spørsmålene deres, og hvis dere lurer på noe mer er det bare å legge igjen en kommentar. • Kveldens antrekk #150614  //Skjørt fra H&M //Body fra ? //Vest fra New Yorker

 • Summerparty  Det ble dessverre ingen bra blogging i går, men skal prøve å ta det igjen i dag. Hele dagen var jeg i Oslo og på kvelden dro jeg på sommer/avslutningsfest hos Linnea, så rakk ikke å blogge. Det var utrolig koselig å være med alle jentene, det er litt kjipt det går så lenge mellom jentekveldene med alle samlet. Etterpå kommer kveldens antrekk og et eget innlegg om avslutningsfesten! Nå må jeg rydde i skapet og begynne å pakke tingene mine - det er ikke lenge igjen til Ghana og Danmark!

 • Happiness

 • Dagens antrekk #150614  //Alt fra Cubus

 • How to be happy  Image and video hosting by TinyPic

   

   

 • Summer  For øyeblikket sitter jeg på verandaen med en is i hånda, mens jeg ser ut på det fine været og prøver å blogge bra. Det er ganske vanskelig å blogge bra når man sitter med en is i hånda, men jeg prøver hardt Jeg fikk ny pc av mamsi og papi på onsdag så jeg holder på å fikse noen greier på pcen nå. Hvis dere vet om noen bra sanger som passer til sommeren er det bare å si ifra, trenger masse nytt musikk!


     Nå til en annen ting: Mange av dere har spurt om jeg er mer aktiv på noen andre plasser enn bloggen. Jeg er ikke alltid like flink til å blogge hver dag, men er veldig aktiv på instagram og legger ut flere bilder hver dag. Nannane heter jeg på instagram, dere er velkommen til å følge meg. Jeg tenker å lage et innlegg med bilder fra instagram hver uke siden jeg tar så mye bilder, så det kommer sikkert snart her på bloggen.

  Vet du om noen fine sommersanger?
 • Dagens antrekk #120614  //Jumpsuit fra Pieces //Skjorte fra Cubus //Solbriller fra RayBan

 • Summerfeeling  Jeg har så mye sommerfølelse for tiden. Været er helt topp og gradestokken nærmer seg fort 27 grader, livet kunne ikke vært bedre! Nå er det ikke lenge igjen til sommerferien, gleder meg veldig. Denne sommerferien kommer til å bli fylt med nye minner, og ikke minst varme. Haha, jeg hater vinteren mer enn noe annet så jeg setter utrolig mye pris på sommeren:)

  Nå drar jeg straks avgårde for å se på pc med mamma, etterpå drar jeg på stranda med Francisco og Linnea. Vi har fri siden vi hadde eksamen forrige uke og de andre har eksamen i dag, så da er det noe ikke annet å bruke tiden på enn å kose seg med bestisene! I kveld skal vi overnatte og imorgen skal vi på Frognerbadet med klassen. Dette har vært en kjempe fin uke fram til nå, og helgen kan bare bli bedre ettersom vi skal ha strand-party på lørdag.

 • Framtidsplaner  Hei! Har egentlig ikke noe å blogge om, men tenkte likevel å stikke en tur innom bloggen. Denne dagen har jeg brukt på å bilder til bloggen, jeg brukte omtrent fem timer på alt! I sted snakket jeg med mormor på face-time. Hun hadde vært på foreldremøte på skolen jeg skal gå på i Danmark, og hadde mye spennende å fortelle. Jeg skulle nesten ønsket jeg kunne blitt med og fått vite alt informasjonen, men visste ikke om jeg kom opp i eksamen denne uken eller forrige så kunne ikke dra. Hun fikk hvertfall med seg mye på møtet og fortalte masse. Som dere kanskje vet skal jeg begynne på en Sosial -og sunnhet/helse skole siden jeg skal utdanne meg til sykepleier, og da skal vi faktisk ha en time med gym hver dag - noe som er midt i blinken for meg! Ååå, nå gleder jeg meg sykt til å begynne. Har hørt mye bra om skolen, og alle de jeg kjenner som har gått der har bare snakket positivt, så jeg er veldig spent. Ok, nok snakk om skole, det er jo sommerferie snart! Nå skal jeg skru av pcen og bruke litt tid med familien før jeg legger meg.

  Hvilken skole skal du gå på etter sommerferien?

 • Dagens inspirasjon
 • Summerdays

  Sommerdager som disse! Ah, kan ikke få sagt hvor mye jeg elsker sommeren. Sommeren er det beste som finnes, det kan på mange måter endre en som person. Jeg har gått fra å være stressa og irritert mesteparten av vinteren, men det endret seg fort. Med en gang sola begynte å titte fram og gradestokken rundet 23 grader, fløy humøret rett i været. Jeg har aldri vært så lykkelig som nå, og for å si det sånn: det er en helt utrolig følelse som ikke kan beskrives med ord. 

  Ok, nå ble det mye klisjé her. Nok om det! I dag slutter jeg halv 12 på skolen og da drar jeg rett på trening. Skal bare være to timer på skolen siden jeg hadde eksamen forrige uke, og pulje 2 skal ha det denne uken, så da blir det mye fri på meg! Yey:) Etter treningen skal jeg rydde i skolesakene og ta av bokbind av skolebøkene. Nå er det ikke lenge igjen til sommerferiiiien, og som jeg gleder meg!

 • Kolsåstoppen  Dette er andre gangen på en uke jeg har gått til Kolsås toppen. Det er så utrolig fint og skulle gjerne sittet hele dagen for å se på den nydelige utsikten! Hvertfall dro jeg dit med familien i dag, noe som var kjempe koselig. Nå er jeg så sliten at ikke ord kan beskrive det. Tenker å legge meg tidlig, men det kommer ikke til å skje siden jeg har begynt på den nye sesongen av Greys anatomy. Den er sykt spennende og når jeg begynner på én episode, blir det ofte til to eller tre. Sånn kan det gå, haha:)

  Har ikke noe spennende å blogge om, så hvis det er noe spesielt dere vil jeg skal blogge om er det bare å si ifra. Jeg ser folk har begynt å stille spørsmål om Ghana i kommentarfeltet, så de skal jeg svare på snart. Hvis det er noe dere lurer på er det bare å spørre HER.

 • Nike free run

 • Dagens antrekk #090614  Vest og bukse fra New Yorker, Bluse fra Cubus

 • Ut på tur, aldri sur


 • Sheinside - GET READY FOR SUMMER  Når du handler på nett er det ofte du må betale frakt for klærne, så det ender ofte med at klærne blir like dyre som i butikken. Vel, jeg har funnet løsningen på problemet! Sheinside er en nettside som selger klær til rimelige penger og du slipper å betale for frakten, uansett hvilket land du bor i. Dette er veldig praktisk i og med at jeg flytter til Danmark snart, da slipper jeg å hente de når jeg er på ferie i Norge. Jeg har plukket ut noen favoritter fra Sheinside som jeg tenkte å vise dere nå.

     //Svart bikini HER //Leopard solbriller HER //Badedrakt HER //Smykke HER //Svarte solbriller HER

     //Hvit shorts HER //Rosa genser HER //Singlet HER //Blå jumpsuit HER //Hvit blonde shorts HER

  //Hvit topp HER //Blå kjole med glitter HER //Hvit kjole HER //Svart blonde kjole HER //Blå kjole HER

   

  Hva synes dere om Sheinside?

 • Klar for avreise - Ghana  Nå nærmer det seg avreise for Ghana! Om akkurat 20 dager sitter jeg på flyet på vei mot Afrika. Jeg kan ikke tro hvor fort tiden går, husker dagen vi bestilte billetten som var det i går. Gleder meg veldig til å få oppleve noe nytt og dra til et sted jeg aldri har vært før. For meg som er så glad i å reise til nye steder, blir det veldig stort for meg. Jeg har aldri vært så langt borte hjemmefra, vanligvis har vi bare dratt på ferie til plasser som Spania, Tyrkia og Kreta. Det kommer til å bli helt fantastisk selv om jeg sikkert møter noen utfordringer på veien. Katinka (henne jeg skal reise med) er ganske sikker på at jeg kommer til å få kultursjokk fordi det er så mye annerledes enn her i Norge. Jeg blir sikkert vant til kulturen etterhvert, men maten blir vel den største utfordringen. Har hørt mye bra om afrikansk mat og mange mener afrikanere er ganske flinke, men er fortsatt litt skeptisk til det, haha

  Til dere som lurer på hva jeg skal gjøre i Ghana en måned, skal jeg skrive litt om det her; Jeg skal jobbe frivillig på en skole for fattige barn mellom 3-15 år. De har ikke råd til å betale for å gå på skolen, så derfor har organisasjon Future leaders en skole der barna kan gå gratis på skole og bli undervist av frivillige, og selvfølgelig noen av lokale lærene. Jeg skal reise med en venninne av mamma, Katinka, og vi skal bo rett ved siden av skolen hos en hyggelig familie. Vi skal jobbe fra 9 til 14 om ikke jeg husker helt feil, og ellers skal vi dra på forskjellige utflukter og kose oss. Men som sagt blir nok ikke dette her bare avslapping og kos, uansett kommer det til å bli en opplevelse for livet! 

  I forrige uke var vi på Reiseklinikken i Oslo for å ta vaksiner. Katinka var i Ghana i fjor, så hun trengte ikke noe mer enn én. Jeg derimot måtte ta i alt fire vaksiner, i tillegg til to drikkevaksiner som jeg fikk med meg hjem. Det var ikke like ille som jeg trodde, det var først etter noen timer jeg fikk vondt. Eller, vondt og vondt.. Jeg ble utrolig støl og plutselig følte jeg at nesten hele armen var lammet slik at jeg ikke klarte å løfte på den. I tillegg til fire sprøyter, måtte jeg også ta en drikkevaksine når jeg kom hjem. For å være ærlig; den er ikke like ille som folk skal få det til, haha. Den smakte ikke noe ille, men jeg ble ganske dårlig og fikk feber etterpå. 20 juni skal jeg tilbake på Reiseklikken og ta den siste sprøyten før avreise. 

  Jeg tenker å ha en spørsmålsrunde, så hvis det er noe dere lurer på rundt avreise, vaksiner eller noe praktisk er det bare å spørre i vei. Jeg svarer på spørsmålene en gang i neste uke, og så blir det vel enda en etter Ghana. Da blir det lettere for meg å svare på spørsmål siden jeg har vært der. I tillegg til spørsmålsrunder tenker jeg å lage en "Ghana-guide" om spennende steder man burde oppleve osv.


  Er det noe du lurer på?

 • Dagens inspirasjon


 • JUST DO IT  Hei!

  Håper dere koser dere ute i finværet mens jeg leser til eksamen. Jeg ble trukket ut i går og kom opp i norsk muntlig, nå holder jeg på å lese som en gal for å forberede meg til eksamen. Det er sykt mye som skal lese og pugges, men det er helt greit i forhold til andre fag. Jeg hadde en følelse av at jeg skulle komme opp i naturfag eller matte, men heldig som jeg var skjedde ikke det Norsk muntlig er vel ikke så ille som jeg tror, selv om man må kunne sykt mye om forfatteren og tekstene, men jeg prøver å overbevise meg selv om at jeg overlever eksamen. På fredag er jeg ferdig med alt av vurderinger og karakterer på ungdomsskolen, og da skal det feires! Det er virkelig en stor motivasjon å vite jeg blir ferdig på fredag etter eksamen, så tiden fram til eksamen skal jeg stå på litt ekstra.


  Når har dere eksamen? Isåfall, hva kom dere opp i?

 • Skatergirl • Ut på tur, aldri sur  Hei og hopp! Nå har jeg nettopp kommet tilbake fra en tur på Kolsåstoppen. Har aldri vært der før, så rett etter skolen dro jeg Linnea og Francisca med meg.. Eller det vil si; Linnea dro oss etter henne nesten hele veien opp, og etter litt klaging var vi plutselig på toppen. Det var ikke så langt, men masse steiner overalt og ikke minst frykten for hugg orm. Haha, vi gikk med pinne hele veien i tilfelle det plutselig kom slanger!

  Vi kom oss hvertfall til toppen i live, og der var vi en time. Utrolig hvor fort en time kan gå, føltes som om vi var der et kvarter eller noe. Vi tok masse bilder som dere får se imorgen! Francisca har bildene på kameraet sitt, så hvis treigingen får lastet over bildet på minnepennen min imorgen skal jeg få til å lage et innlegg med bildedryss :D

  Det var i hvertfall kjempe koselig og må definitivt gjøres igjen. Utsikten var helt utrolig og selskapet var ubeskrivelig. Haha, vi har det alltid like gøy når vi er sammen! Tiden flyr avgårde, og i dag var minst like perfekt som de andre<3

 • IBIZA


 • Dagens antrekk #020614

  Bukse fra Vero Moda Genser fra WOW Singlet fra Cubus

 • Shay Mitchell - inspo
 • hits